30 Ağustos 2012 Perşembe

İlahi Sözleri

İlahi sözleri gülüşünde gül açan S.A.V HZ. Muhammed efendimizden tutun, evliyalar sultanı Apdulkadir GEYLANİ H.z‘lerine kadar tüm İslam âlimlerine rahmet, selam, salâvat, temenni dilenmek amacı ile yürekten gelen ezgilerdir.

Allah Celle Celâlühu’ya kulluk umarken, sevgi sunarken O’nun 99 ismi anarken içine girdiğimiz feyzin söz halini almasıdır.

Kurân-ı Kerim’in sonsuz saygıyı hak eden ve yaradılışın sırlarını veren o uyumsu havasında bunun yanında; Kurân-ı Kerim’den cümleler olmayan ve/veya cümleler barındıran, sevgi cümleleridir.

Bu aşk ateşine sürükleyen ilahi sözleri bazen bir çiçeğin duruşunda zikri gören gözler tarafından Allah Celle Celâlühu’ya yaradılışındaki kusursuzluğu için yazılır. Bazen de umutsuz görünen Dünya zevkine dalan kişilerin kurtulması için yakarmak için yazılır.

Her ne olursa olsun bir ilahi; İlah’ın kudreti ve gücünün etrafındaki hayranlığı anlatır. Çiçeği yaradan Allah Celle Celâlühu’ya teşekkür etmek bir şarttır, yalandan yüze gülen şu Dünya’da. Yürekleri sevgi ile yanan her dudaktan dökülebilir bir ilahi ki illa ki bir tef olma şartı da yoktur. O’nun gücünün simgesi değil midir? Çağlayan gibi ses çıkartan et ve kemik? O’nun için söylemeyecekte ne için söyleyecek…

Hiç yorum yok: