15 Şubat 2011 Salı

Ahşaba yön vermek, estetik katmak gerçekten kolay mı

Ahşaba yön vermek, estetik katmak gerçekten kolay mı? Ölçüleri alınıp kesilmiş, monte edilmiş her ahşap mobilya, bulunduğu mekanı karakterize edebilir mi? Nill’s Furniture Design koleksiyonu, bu işin sanıldığı kadar kolay olmadığını kanıtlayan güçlü modellerle evleri baştan yaratıyor.

Lena konseptinin yemek odası için uyarlanan dizaynı da oldukça çarpıcı ve etkileyici nüanslar içeriyor. Yemek masasının geniş ve kübik ayakları, dikdörtgen olarak tasarlanmış masayı estetik açıdan destekliyor. Masanın daha geniş katılımlı yemekler için büyütülebiliyor olması, işlevselliğini artırıyor. Büyütme işlemi için basit ve kolay kullanımlı bir mekanizma tercih edilmiş. Bu sürgülü mekanizma, masanın saklanan yüzeyinin zarar görmesini de engelliyor. Modelin gümüşlüğünde şeffaf cam uygulamasına yer verilmiş ve iç hacimde kullanılan raflar ile tatminkar bir sergileme, depolama alanı yaratılmış. Kapak çerçevelerinin geniş tutulmasıyla, konseptin genel formu desteklenmiş.

Modelin TV ünitesini de kapsayan geniş vitrini, modern tarzın izlerini taşıyor. Farklı ölçülerde Plazma ve LCD TV’ler için yeterli yer sunan tasarımda, farklı işlevleri yerine getirecek çekmece ve raf uygulamalarına yer verilmiş. Zemin ile örtüşen şekilde, ayaksız olarak tasarlanması, ünitenin duvar ile daha da uyumlu bir form sergilemesine yardımcı olmuş. Yan tarafta yer alan camlı bölme de oldukça fonksiyonel. Lena’nın yanı sıra geniş bir konsept yelpazesi de sunan marka; 40 yılı aşan deneyimini 2006 yılında Nill’s Furniture Design adıyla üretime aktarmış.121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140

Kuruluş; 10.000 metrekarelik kapalı alanında teknolojinin geldiği son noktayı kullanarak üretim gerçekleştiriyor. Nill’s’in uzmanlık alanı; doğal ahşabın sıcaklığını ve tüm güzelliğini yansıtan kimlikli mobilyalar üretmek üzerine geliştirilmiş.

Kaynak: homeshowroom.com.tr

Hiç yorum yok: