1 Nisan 2011 Cuma

tatil cenneti üzerine ufak bir deneme

Tatil cenneti, İstanbul'un Şile ilçesine bağlı Güzel 1 tatil yöresidir. Bozulmamış doğasıyla dikkat çekmektedir. Latincede iki dere arasına kurulmuş köy manasına gelen Ağva, Yeşilçay ve Göksu Deresi'nin Karadeniz'e döküldüğü bölgede yer almaktadır. Ağva, İstanbul'a 100km. uzaklıkta bulunduğundan şehrin ziyaretçisi ve stresinden uzaklaşmak isteyenlerin en ziyaret bölgesi olmaktadır. Özellikle bahar ve yaz mevsiminde yoğunluk kazansa da kış aylarında da görülmeye değer güzellikte. Kirlenmemiş yemyeşil çevresi, masmavi temiz denizi, koyları, şelaleleri ile gelen ziyaretçilerine muhteşem güzelliğini göstermektedir.

Karadeniz'e kıyısı olan Ağva 3 km genişliğindeki plajıyla yaz aylarında İstanbul'luların günlük dinlenme yapmasına olanak oluşturmaktadır. Ayrıca Ağva'da bulunan çok sayıda motel ve pansiyonlarla kusursuz 1 tatil yapabilirsiniz. Çamlarla kaplı koylarda vaso oksijenli bir huzur yapma olanağı bulabilirsiniz. Ağva aileniz ve sevdiklerinizle huzurlu, huzurlu ve dinlendirici zaman geçirebileceğiniz 1 bölgedir. Sizi doğasıyla içine alacak farklı ve unutamayacağınız zamanlar geçireceğiniz 1 sığınak gibidir.

Ağva'da görülmesi gereken yerlerin başında Kilim Koyu, Saklı Göl, Gelin Kayası gelmektedir. Yeşil Çay çevresinde yer alan Aşıklar Yolunda sevdiğinizle unutamayacağınız bir yürüyüş yapabilirsiniz. Ayrıca yol üzerinde bulacağınız iskelelerdeki teknelerle koyları rahatlıkla gezip görebilirsiniz.

 

Hiç yorum yok: