1 Nisan 2011 Cuma

Bölgenin zengin doğasında kaybolup gidebilirsiniz

Göksu Deresi civarında bulunan otel ve pansiyonlarda konaklayabilirsiniz. Ayrıca bölgede kano ve deniz bisikletiyle yapacağınız etkinlikle farklı ve hoş 1 zaman geçirebilirsiniz.

Ağva'ya gezipde balık yemeden dönmemelisiniz. Karadeniz'den çıkan taze balıkların tadını hayatınız boyunca unutamayacaksınız. Yörede bulunan oteller ayrıca restorant ve bar hizmetide sağlamaktadır. Göksu Deresi etrafındaki otellerde yemek yerken derede yüzen ördek ve balıklarıda besleyebilirsiniz. Her zaman hizmet veren otellerde kapalı restorant ve şömine yer almaktadır. Hafta sonları kahvaltı etmek için tercih edebileceğiniz bir bölgedir.

Ağva'ya ulaşım çok basittir. İstanbul'dan Ümraniye Şile yolunu takip ederek Ağva'ya giden sahil yolunu kullanabilirsiniz. Ya da aynı yoldan gelip Şile'den sonra Ağva'ya giden dağ yolunu takip ederek Teke köyüne geçebilirsiniz. Bu yolun tek dezavantajı çok virajlı olması. Gobernante yol üzerinde doğal doğayı bakmaya doyamayacaksınız.

Ağva'ya otobüsle de gelebilirsiniz. İstanbul-Harem Üsküdar'dan Şile- Ağva'ya otobüs kalkmaktadır. Ayrıca Gebze-Ağva arasında da otobüs güzergahı bulunmaktadır. Kalkış saatleri mevsime göre değişmektedir. 

 

Hiç yorum yok: