12 Mart 2011 Cumartesi

Ağva Karadenizin incisi İstanbulun gizli tatil cenneti

Belde, İstanbul'un Şile ilçesine bağlı Tatlı bir tatil yöresidir. Kirlenmemiş doğasıyla dikkat çekmektedir. Latincede 2 nehir ortasına kurulmuş köy anlamına gelen Ağva, Yeşilçay ve Göksu Deresi'nin Karadeniz'e döküldüğü yerde bulunmaktadır. Ağva, İstanbul'a 97km. mesafede bulunduğundan şehrin ziyaretçisi ve stresinden kurtulmak düşünenlerin en uğrak yeri olmaktadır. Özellikle bahar ve yaz aylarında yoğunluk kazansa da kış zamanında da görülmeye değer güzellikte. Kirlenmemiş yemyeşil doğası, masmavi berrak denizi, koyları, şelaleleri ile gelen gidenlere eşsiz güzelliğini göstermektedir.

Karadeniz'e kıyısı olarak Ağva 3 km uzunluğundaki sahiliyle yaz mevsiminde İstanbul'luların günlük huzur yapmasına imkan oluşturmaktadır. Ayrıca Ağva'da bulunan çok sayıda otel ve pansiyonlarla eşsiz bir tatil yapabilirsiniz. ağva pansiyon fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz. Çamlarla kaplı koylarda tazón oksijenli 1 dinlenme yapma şekli bulabilirsiniz. Ağva aileniz ve sevdiklerinizle huzurdolu, sakin ve dinlendirici zaman geçirebileceğiniz bir yerdir. Sizi çevresiyle içine alacak çeşitli ve unutamayacağınız zamanlar geçireceğiniz 1 sığınak gibidir.

Ağva'da görülmesi gereken yerlerin başında Kilim Koyu, Saklı Göl, Gelin Kayası gelmektedir. Yeşil Çay etrafında bulunan Aşıklar Yolunda sevdiğinizle unutamayacağınız 1 yürüyüş geçirebilirsiniz. Ayrıca yol boyunca bulacağınız iskelelerdeki teknelerle koyları rahatlıkla gezip görebilirsiniz.

Göksu Deresi civarında yer alan otel ve pansiyonlarda konaklayabilirsiniz. Ayrıca bölgede kano ve deniz bisikletiyle yapabileceğiniz etkinlikle farklı ve hoş bir zaman geçirebilirsiniz.

Ağva'ya konaklayıpda balık yemeden dönmemelisiniz. Karadeniz'den çıkan yeni balıkların lezzetini hayatınız boyunca unutamayacaksınız. Yörede yer alan moteller ayrıca restorant ve bar hizmetide vermektedir. Göksu Deresi etrafındaki otellerde yemek yerken derede yüzen ördek ve balıklarıda besleyebilirsiniz. Her mevsim hizmet veren otellerde kapalı restorant ve şömine bulunmaktadır. Hafta sonları kahvaltı yapmak için tercih edebileceğiniz bir yerdir.

Ağva'ya ulaşım çok basittir. İstanbul'dan Ümraniye Şile yolunu takip ederek Ağva'ya giden sahil yolunu kullanabilirsiniz. Ya da aynı yoldan gelip Şile'den sonra Ağva'ya giden dağ yolunu takip ederek Teke köyüne geçebilirsiniz. Bu yolun tek kötülüğü çok virajlı olması. Ama yol üzerinde doğal doğayı seyretmeye doyamayacaksınız.

Ağva'ya otobüsle de gelebilirsiniz. İstanbul-Harem Üsküdar'dan Şile- Ağva'ya otobüs kalkmaktadır. Ayrıca Gebze-Ağva otrasında da otobüs güzergahı yer almaktadır. Kalkış saatleri mevsime göre değişmektedir. 

 

Hiç yorum yok: