12 adet
MALZEMESİ:
Hamur için:
2 su bardağı un
140 gr. margarin
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Kreması için:
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
Süslemek için:
Mevsim meyveleri
1 paket şeffaf tart jölesi
Krem şanti
HAZIRLANIŞI:
* Bir kaba un, oda ısısında bekletilerek yumuşatılmış margarin, yumurta sarısı, kabartma tozu ve pudra şekerini koyun, yoğurarak bir hamur elde edin. Hamuru 12 eşit parçaya bölüp elinizle yuvarlak olarak açın.
* 12 küçük kek kabının terslerini yağlayın ve yuvarlak hamurları üzerlerine kaplayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkartın.
* Kremayı hazırlamak için, bir kaba yumurta, toz şekeri ve unu koyun, kaşıkla iyice karıştırın. Buna sütü ve vanilyayı ilave edin, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
* Tartöletlerin içini hazırladığınız krema ile doldurun. Mevsim meyveleri ile süsleyin.
* Jöleyi kutunun üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Parlak olmaları için tartöletlerin üzerine dökün. Krem şanti ile süsleyin. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
11 Temmuz 2012 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder